امروزه رقابت سازمانی بسیار شدید است و از سوی دیگر شرکتهای چالشگر با محصولات و خدمات نو از راه میرسند. در چنین فضایی نوآوری سازمانی یک پیشنهاد خوب سازمانی نیست بلکه لازمه بقای سازمان است. نوآوری میتواند یک محصول یا خدمات کاملا جدید باشد یا صرفاً تغییراتی در روشهای تولید محصول یا ارائه خدمات. بنابراین باید به صورت یک پیوستار به این مقوله نگریسته شود.
سازمانها برای مصون ماندن از امواج سهمگین محیطی و نیز سازگاری با الزامات رقابتی چاره جز کسب و تداوم مزیت رقابتی پایدار ندارند. اما در شرايط كنوني كه محيط كسب و كار در وضعيتی رقابتی برتر قراردارد، طول عمر مزيت رقابتي كاهش يافته است. در چنین شرايطی تنها از طريق خودنوسازی و نوآوری مستمر و مديريت كارآفرينانه است كه میتوانيم سازمان خود را با تغييرات فزآينده منطبق نموده و بقا و مزيت رقابتي طولاني تر را تحقق بخشيم. در واقع کسب مزیت رقابتی در دنياي متلاطم امروزي به طور فزآيندهاي به ظرفيت ما (به عنوان افراد، سازمانها و جوامع) در نوآوري و کارآفرینی بستگی دارد و به عنوان یک سازمان، می بایست فضای نوآوری و کارآفرینی را در سازمان خود فراگیر نماییم. از سوی دیگر نوآوری فرایند خلق ایده های جدید و تبدیل آنها به کسب و کار جدید و ارزشهای اجتماعی است. نوآوری پایدار روند انجام این فرایند به طور مداوم، به عنوان یک استراتژی، روش و عادت است. این امر در سازمانهایی اتفاق می افتد که نوآوری را به عنوان یک ارزش اصلی پذیرفته و به عنوان یک روش محوری تمرین نموده و مهمتر اینکه به تولید انواع نوآوری (محصول جدید، خدمت جدید، بازار جدید و منبع جدید) به عنوان یک خروجی پایدار می پردازند. بنابراین نوآوری پایدار بیش از اینکه یک فرایند تکنولوژیک باشد، یک فرایند استراتژیک و انسانی است و می توانیم با ایجاد الگوهای درستو تکرار خردمندانه روشهای صحیح، به تعالی در آن دست یابیم. اما سوال اساسی در این میان این است که الگوی مناسب نوآوری پایدار در سازمانهای ایرانی چگونه است؟
الگوی مدیریت جامع نوآوری پایدار، حاصل سالها مطالعه تفصیلی KITDAC در حوزه نوآوری است که تلاش میکند متدولوژی صحیح بر اساس فرضیههای درست، جهت پیادهسازی نوآوری در سازمانهای ایرانی را پیشنهاد نماید. ما براین باوریم که هیچ چیز به اندازه نوآوری برای ایران امروز اهمیت ندارد.
چارچوب مفهومی طرح نوآوری پایدار
چارچوب مفهومی پیادهسازی نوآوری پایدار از یک طرف بر اساس مطالعات انجام شده توسط لانگدون موریس تحت عنوان نسل چهارم تحقیق و توسعه و مدیریت دانش نوآوری، نوآوری پایدار، برنامه جامع و یکپارچه نوآوری و توسعه نوآوری، همچنین مطالعات نوآوری باز توسط هنری چسبرو، مطالعات سي. كي. پراهالد، نوآوری در مدلهای کسب و کار، مطالعات اوستروالدر در حوزه طراحی مدل کسب و کار و بررسی حدود 300 مقاله در حوزه انواع نوآوری در 10 سال اخیر (داخلی وخارجی) و از سوی دیگر تجربیات 30 ساله تیم مشاورین و راهبران KITDAC در حوزه مدیریت کارآفرینی در سازمانها تدوین شده است.
ما در KITDAC با بهرهگیری از مشاوران و متخصصین صاحب نظر، طراحی و راهاندازی و راهبری سیستم نوآوری سازمانی را به عنوان یکی از اصلی ترین خدمات خود ارائه میدهیم.